Sunday, December 26, 2010

Senarai Filem Inggeris Wajib Tonton Tahun 2010

        The Internet Movie Database (IMDb) telah mendedahkan senarai penuh 25 pelakon paling popular dan 25 filem paling popular dalam antarabangsa pada tahun 2010. Populariti telah ditentukan berdasarkan undian oleh 100 juta pengguna berdaftar di IMDb. Secara keseluruhan, senarai pelakon dan filem dalam top 25 ni memang AWESOME. Senang cerita, most wanted movies untuk di download pada tahun ni. Jadi, jom kita lihat siapa yang tersenarai dalam list tersebut:

Top 25 (Pelakon)

25. Scarlett Johansson           9. Megan Fox
24. Emma Stone                   8. Gerard Butler
23. Sandra Bullock                7. Christian Bale
22. Mila Kunis                       6. Robert Downey Jr.
21. Rachel McAdams             5. Brad Pitt
20. Natalie Portman              4. Leonardo DiCaprio
19. Bruce Willis                     3. Robert Pattinson
18. Dakota Fanning               2. Kristen Stewart
17. Nicolas Cage                   1. Johnny Depp
16. Matt Damon 
15. Zooey Deschanel 
14. Taylor Lautner 
13. Ryan Reynolds 
12. Tom Cruise 
11. Angelina Jolie 
10. Zoe Saldana     


Top 25 (Filem)


25. Unthinkable                    9. Scott Pilgrim vs. the World
24. Red                               8. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
23. Iron Man 2                     7. Shutter Island
22. Megamind                      6. Kick-Ass
21. Unstoppable                   5. Tangled
20. Easy A                           4. How to Train Your Dragon
19. Machete                         3. The Social Network
18. Let Me In                       2. Toy Story 3
17. Four Lions                      1. Inception
16. The Kids Are All Right 
15. Winter's Bone 
14. The Ghost Writer 
13. Despicable Me 
12. Ip Man 2 
11. Buried 
10. The Town          


      Kalo ikut saya, The Social Network la patut 1st and then barulah  Inception. Shutter Island pun leh tahan dengan plot cerita yang menguji kecergasan otak korang.Hehe.. Pelakon? Of course la, Gerard Butler dengan Johnny Depp. Tengok la filem apa pun yang dilakonkan oleh 2 orang mamat ni, gerenti layan. 


Johnny Depp
      Last but not least, Leonardo DiCaprio tak dilupakan juga. Blood Diamond, Inception, Shutter Island antara senarai wajib tonton bagi peminat setia Leonardo DiCaprio. Korang pulak rasa filem dan pelakon yang mane paling best? mane tau yg takde dalam list IMDb ke...
   

Comments
6 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

6 Komen Yang Awesome:

maCy said...

inception syg wajib ;D

Miecyber said...

Uwa.... banyoknyewr kena tengok....

TiMmiE said...

di caprio ftw~! ^^

inception sgt best!

nohfee said...

x dpt lagi nk tgk cte the social network.. best gla ke?

Akram said...

@nohfee:storyline dia mmg superb..

currentlife2u said...

best a gak..hihi

Post a Comment

Sila tinggalkan komen anda kawan-kawan.
Maaf kalau tak sempat balas komen-komen korang semua.
Kunjungan anda akan dibalas oleh saya :-)

Jangan lupe like page kami di facebook. Awesome Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...