Sunday, November 25, 2012

Senarai Lagu Final ANUGERAH JUARA LAGU ke 27

Tahniah pada finalist AJL ke 27.


1. Idola ( Azlan n the Typewriter )
2. Pelangi senja ( Stacy )
3. Ombak Rindu ( Hafiz & Adira )
4. Terukir di bintang ( Terukir di bintang )
5. Anak kampung ( Jimmy palikat & One Nation Emcee)
6. Teman Pengganti ( Black & RJ )
7.Tanpamu ( Amir Jauhari )
8. Andai ku Bercinta Lagi ( Mojo )
9. Lagu ( Bed Room Sentuary )
10. Ku Akui ( Hafiz )
11.Simetri ( Hazama &Amy Seach )
12. Patah Seribu ( Shila Amzah )

Friday, November 23, 2012

Pra Perkahwinan Khairul Fahmi & Leuniey (Gambar)

Tahniah pada Apek atau Khairul Fahmi Che Mat yang berjaya menawan hati pasangannya, Leuniey Natasha. Kedua-duanya yang berasal dari Kelantan, akan hidup bersama bagai merpati sejoli lebih kurang sebulan lagi. Dengar cerita memang banyak tajaan pasangan ni dapat. Kami, BlogYangAwesome mendoakan bakal mempelai akan hidup bahagia hingga ke anak cucu. Oh ye, gambar ini hasil idea dari studio The Photolicious. Terbaik kan!

Friday, November 2, 2012

Daftar Online Borang Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M 2.0)

Kerajaan Malaysia!!

Bagi sesiapa yang masih belum isi Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2.0 boleh download atau isi online di link berikut:


Jom isi bagi yang LAYAK.

Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M)



Perhatian


• Isi rumah yang layak (RM500):
(i) Warganegara Malaysia;
(ii) Lelaki atau perempuan yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah dengan jumlah pendapatan kasar bulanan
isi rumah RM3,000 dan ke bawah.
> Berkahwin;
> Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah;
> Bujang yang mempunyai tanggungan berumur 20 tahun ke bawah (dalam rumah yang sama).
(iii) Warga emas sebatang kara (berumur 60 tahun dan ke atas, lahir pada tahun 1953 dan ke bawah) dengan jumlah pendapatan kasar
bulanan RM3,000 dan ke bawah.

Tuesday, October 30, 2012

Keputusan Penuh Anugerah Bola Sepak Kebangsaan FAM 2012

Tahniah!!


Penjaga Gol Terbaik - Khairul Fahmi Che Mat

Pertahanan Terbaik - Aidil Zafuan

Pemain Tengah Terbaik - Safiq Rahim

Penyerang Terbaik -Norshahrul Idlan

Jurulatih Terbaik : B.Sathianathan

Pemain Import Terbaik - Marlon Alex James

Monday, October 15, 2012

Rekod Dunia Terjunan Udara Felix Baumgartner

Rekod!

Setelah gagal dalam cubaan pertama disebabkan cuaca yang tidak mengizinkan, hari ini 15 Oktober 2012 antara pukul 1 pagi hingga 2 pagi waktu Malaysia, Felix Baumgarnter telah berjaya terjun daripada kedudukan 127,900 kaki daripada darat. Felix Baumgartner (43)  telah berjaya merekodkan nama rekod dunia melakukan terjunan tertinggi dunia dan pada masa yang sama menjadi manusia pertama melakukan terjunan pada kelajuan supersonik. Terjunan tersebut mencapai kelajuan sehingga 980 kilometer sejam. Ini sangat gila bagi penerjun biasa! Felix Baumgartner juga pernah mencatat rekod di Malaysia. Nak tahu kena baca lagi. 

Untuk pengetahuan korang, penerjun udara biasanya terjun pada altitud sehingga 4600 meter dan jatuh pada kelajuan lebih daripada 160 kilometer sejam. Mereka mengembangkan payung terjun pada altitud 600 meter hingga 900 meter dan kemudian meluncur ke bumi pada kelajuan kira-kira 16 kilometer sejam. 

Wednesday, September 19, 2012

Monday, September 17, 2012

Aktres Innocence of Muslims Tertekan

Bantah!!


AKTRES filem mencetuskan amarah masyarakat Islam dunia, terpaksa menelan pil tidur apabila merasa dikecam dan  tidak selamat selepas protes dan pembunuhan  berlaku berikutan tersiarnya klip video Innocence of Muslims di YouTube sejak seminggu lalu.

Anna Gurji, 21, mendakwa melakonkan watak isteri muda kepada seorang lelaki bernama George, tetapi pengarahnya Nakoula Basseley atau dikenali sebagai Sam Bacile, bertindak menukarnya kepada Muhammad.

"Saya tidak tahu George ditukar kepada Muhammad. Kini saya hanya berkurung di rumah. Saya bimbang masyarakat dunia memusuhi saya kerana filem itu.

"Saya penganut Kristian Katolik, jadi mereka terfikir saya juga menentang Islam.Saya berasa dikhianati Bacile. Saya telah dikenali seluruh dunia dan jujur saya akui berasa malu apabila menonton watak itu," katanya kepada The Mail Online.

Cara Bayar Saman Paling LOL (9 Gambar)

Terlebih kreatif...

Seorang pengguna YouTube, Bacon Moose telah dikenakan saman trafik kerana melanggar lampus isyarat merah. Jadi apa yang dia lakukan? Dia membayar saman tersebut dengan menghabiskan 6 jam untuk menghasilkan 137 origami mini berbentuk khinzir daripada wang kertas 1 dolar dan dilambakkan di dalam kotak Dunkin' Donuts sebagai tanda protes. Kreatif tak bertempat...

Carian Online Selebriti Paling Berisiko 2012

Berhati-hati...


INGAT!! Carian 'free download' dan 'nude pictures' selebriti berikut adalah paling berisiko untuk maklumat peribadi korang diceroboh. Berikut adalah carian online selebriti paling berisiko sepanjang tahun 2012 di internet untuk diserang spyware, adware, spam, phishing, virus dan malware:

Free Software to Try!!

Mesti Cuba...

Hi..thanks for visiting my site. Today i would like to introduce some useful information and 100% free to download. Just in case you don't like spent money on buy original software, pirated software or just wanna try open source software. Haha..just like me. But all this site focusing on free Windows OS application only. Alright....

Sunday, September 16, 2012

Sextillion

Info...

  
‘Sextillion’ adalah ungkapan untuk penemuan bintang baru. Menurut ahli astronomi barat, wujud lebih dari 300 sextillion bintang sekarang . Tapi adakah korang tahu apa itu ‘sextillion’ ? Cubalah selongkar di entri wolframalpha sebelum ni.

Friday, September 14, 2012

Lagi Gambar Wawa Zainal Manis Bertudung

Tang lesut pipit tu...

Wawa Zainal, antara nama pelakon muda yang makin meningkat naik sekarang. Seram Sejuk, Takdir Qismah dan akan datang, Aji Noh Motor antara lakonan Wawa Zainal yang meningkatkan popularitinya dalam industri hiburan Malaysia. Lihat biodata Wawa Zainal jika anda ingin tahu serba sedikit tentangnya. Kami suka bila Wawa bertudung dan sejuk mata bila dipandang. Cuma sayangnya, biarlah bertudung bukan sahaja bila berlakon di dalam filem atau drama. Apa pendapat anda tentang Wawa Zainal? 

Kereta Terbaru Datuk Lee Chong Wei

Tahniah Dato'!!

Lee Chong Wei dikhabarkan telah membeli sebuah lagi kereta mewah iaitu Bentley Continental GT dengan nombor pendaftaran kenderaan BKQ 6. Bentley Continental GT itu berharga dalam lingkungan RM 688,000 tak termasuk cukai jalan. Duti import bersama cukai jalan di Malaysia, harganya mungkin mencecah hampir RM1,350,000 ke RM1,988,000. Kerja keras pasti ada hasilnya. 

Perbezaan iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4

iFag!!

Ogos yang lalu, kami ada menyiarkan gambar iPhone 5 palsu yang tersebar di blog-blog gadget. Kelmarin, bukan shaja iPhone 5 sahaja yang dilancarkan, malah iPod Nano, iPod Touch dan iOS 6 turut diperkenalkan. Apa pendapat anda tentang rekabentuk iPhone 5 ni? Memang sama kan dengan gambar yang pernah leak sebelum ni? 

Tim Cook mungkin tidak sehebat Steve Jobs, tetapi mustahil lah kalau model iPhone baru ni tidak diberi ciri-ciri istimewa untuk menambat hati pembeli dan pengguna tegar Apple. Boleh bungkus Apple Inc kalau iPhone 5 ini cincai dari segi operating system dan reka bentuk. Jadi, apa istimewanya tentang iPhone 5 kali ini?

Friday, September 7, 2012

Wawa Zainal Dalam Filem Aji Noh Motor

Sinopsis filem Aji Noh Motor

Filem Aji Noh Motor mengisahkan seorang abang, Aji yang sanggup melakukan apa saja demi adiknya, Noh. Hah..jangan lupa lihat 'Biodata Wawa Zainal' yang penah kami paparkan pada May lalu. 

Aji seorang lelaki yang suka merempit dan berlumba namun setiap kali Aji menang, dia hanya akan mengambil keseluruhan atau alat ganti mereka yang kalah saja. Noh pula sebaliknya apabila dia disifatkan sebagai insan yang taat dalam mengerjakan tuntutan agama meskipun dalam keadaan buta.

Aji sangat sayangkan Noh dan sanggup melakukan apa saja bagi memastikan permintaan Noh tercapai meskipun dia tidak mampu.

Rekod Perpindahan Pemain Bola Sepak Termahal Di Dunia

Rekod...


Kelab-kelab paling berharga dan terkaya dunia seperti Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Bayern Munich, AC Milan, Manchester City, Chelsea dan terbaru PSG sentiasa berlumba-lumba untuk dapatkan pemain terbaik dunia dengan membelanjakan ratusan juta wang. Tetapi adakah salah seorang dari mereka boleh menjadi pemain bola sepak terbaik dunia sepanjang masa? Berikut adalah senarai 10 pemain termahal dalam sejarah bolasepak:

Thursday, September 6, 2012

Samsung Galaxy Note 10.1 Sah Rasmi Di Malaysia

Famili Galaxy Terbaru..

Samsung Malaysia secara rasminya telah pun melancarkan tablet terbaru mereka dengan sokongan S-Pen, iaitu Samsung Galaxy Note 10.1. Menurut pihak Samsung, melalui Galaxy Note 10.1, mereka mengubah daripada tablet yang sebelum ini hanya banyak digunakan untuk mengikuti trend di laman sesawang dan memuat-turun kandungan, kepada tablet yang kini mampu membuat pelbagai tugasan harian dengan mudah tidak kira sama ada anda sebagai pelajar, usahawan ataupun pekerja.

Bad Piggies Akan Dilancarkan Pada 27 September

Rovio Movio!

Rovio Entertainment, pencipta permainan smartphone paling popular Angry Birds, telah pun mengumumkan Bad Piggies ini akan dilancarkan pada Android, iOS dan juga Mac pada 27 September kelak. Ini adalah permainan yang dinantikan oleh para peminat Angry Birds seluruh dunia. Selain daripada platform tersebut, ia juga akan diperkenalkan pada Windows 8 dan juga Windows Phone.

Maharaja Lawak Mega Kembali Mengganas


Maharaja Lawak Mega kembali pada 2012!! 

Pertandingan Lawak Seantero bakal membuat anda gelak tawa dan bergembira bersama barisan pelawak terbaik 3 negara. 

Anda kini berpeluang membuat undian terbuka secara online yang akan bermula pada 5 September 2012 jam 6 petang hingga 17 September 2012 jam 12 t/hari.

Pilih di antara 3 daripada 27 peserta yang ingin mengegar pentas lawak dunia. Sedikit kelainan cuba di bawa oleh Astro kali ini.

Layari ASTRO GEMPAK dan undi pilihan anda!!

Roti Bakar Super Duper Comel (14 Gambar)

Seni Yang Comel....

Kami di sini amat meminati seni roti bakar yang serius kreatif. Pada 29 May yang lalu, kami telah paparkan seni roti bakar yang mengabdikan potret selebriti terkenal seperti Marilyn Monroe. Hari ini kami kongsikan beberapa gambar seni roti bakar yang kawaii dan anda boleh mencubanya sendiri di rumah. Di akhir post ni, kami akan tunjukkan bagaimana caranya. FYI, semua seni roti bakar ini adalah hasil ciptaan blogger dari Jepun. Cool beans... 

Ilusi Optik Senggama Minda

Oh! Ini Memang...

Ilusi optik terbaik kami lihat pada tahun ini. Memang sangat genius idea beliau.
 Brusspup - The Master Illusionist.

Tuesday, September 4, 2012

Ilustrasi Minimalis Yang Ohsem (8 Gambar)

Wordless...

Woman or Face?

Koleksi Barangan Star Wars Paling Epik!!

Koleksi Terbaik!!

Semua orang di dunia ini mempunyai wishlist atau impian sama ada untuk memenuhi minat dan hobi atau sekadar memuaskan nafsu yang tidak penah puas. Pemilik kepada koleksi barangan Star Wars paling rare, Cho Wong tahu bagaimana nak mempamerkan seluruh koleksi berharga beliau supaya anda ternganga. 

Korang pun tahu, patung figura kecil sekecil tapak tangan pun mampu mengempiskan dompet bagi kipas-susah-mati untuk mendapatkan koleksi edisi terhad Star Wars tersebut. Kami disini sememangnya tercari-cari apakah benda yang paling AWESOME sebagai wishlist terbaru untuk tahun 2013 nanti..

Monday, September 3, 2012

Potret Selebriti Dari Papan Kekunci (12 Gambar)

Kreatif!!

Pada bulan May yang lalu, kami ada paparkan seorang artis dari barat yang telah menggunakan roti bakar sebagai seni potret selebriti terkenal. Kali ini, seorang artis dari Australia, WBK telah mencipta potret selebriti terkenal dengan menggunakan papan kekunci dan mesin taip terpakai sahaja. Idea ini mula timbul apabila papan kekunci lama dibuang berjuta-juta di seluruh dunia. 

Sebenarnya, idea WBK mengabadikan potret selebriti terkenal ni bukan sahaja dengan menggunakan papan kekunci, malah beliau juga pernah menggunakan button dan alphabet sebagai kombinasi untuk karya yang AWESOME. Boleh layan karya WBK selebihnya jika follow WBK di facebook.

Saturday, September 1, 2012

Jika Pengembaraan Ke Bulan Adalah Satu Kegagalan...

Dari Arkib...


Berikut adalah salinan dari teks ucapan Presiden Amerika Syarikat (1969-1974), Richard Malhous Nixon yang bakal disampaikan dahulu jika misi Neil Amstrong dan Buzz Aldrin menemui kegagalan.

Rekod Tweet #Merdeka55 Mungkin Dihasilkan Bot

Panass!!
Firma kajian Twitter Politweet.org mempertikai rekod 3,611,323 tweet patriotik kepada perdana menteri sempena sambutan Merdeka seperti yang diumumkan kerajaan pada malam tadi.

Firma itu berkata, sebanyak 38 peratus daripada tulisan dengan label hashtag #Merdeka55 di Twitter itu mungkin dihasilkan oleh bot – perisian yang mengawal sejumlah akaun Twitter yang berlainan.

Kajian itu berdasarkan sampel daripada sebanyak 107,000 tweet yang dikumpul daripada 19,000 pengguna dalam tempoh berkenaan.

Thursday, August 30, 2012

Koleksi Gambar Belahan Kereta Mewah (17 Gambar)

Cool and Mind Blowing...

Tak berapa pasti adakah syarikat perusahaan automotif di negara ini pernah mencuba stail pameran belahan (cutaway) kereta semata-mata untuk pendedahan kepada teknologi yang diguna pakai pada kereta tersebut. Yang pasti, KL Motorshow (KLIMS) akan datang memang akan banyak belahan dada dari pameran kereta yang tidak seberapa...haha.

Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M)

Senarai Terkini


Kad Diskaun Siswa 1Malaysia (KADS1M) diwujudkan oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dengan objektif untuk membantu mengurangkan kos sara hidup pelajar-pelajar Institusi Pengajian Tinggi (IPT) awam dan swasta seluruh negara.

Tapi perlu diingatkan, sila baca semua syarat dan terma sebelum membeli. Pastikan disemak dahulu maklumat lengkap berkaitan syarikat, kadar diskaun dan syarat diskaun yang boleh disemak di www.1pengguna.com/kads1m. Syarikat lain yang berminat untuk menyertai KADS1M perlu melengkapkan borang permohonan dan mengembalikannya kepada sekretariat KADS1M bagi proses selanjutnya.

Thursday, August 16, 2012

Suasana Makmal IBM Rome Yang Geek

Cool..

IBM Rome Software Lab di Italy adalah antara pejabat yang paling cool pernah dilihat. Berbeza dengan pejabat Google di London dan Twitter di San Francisco, ia dihiasi penuh dengan lampu LED dimana design pejabat tersebut direka khas oleh firma arkitek, Iosa Ghini Associates. Macam bekerja di makmal angkasa. Harap perangai curi tulang tidak akan berlaku. Cool beans...


Tuesday, August 14, 2012

Aktres Irma Hasmie Sah Hamil 5 Minggu

Rezeki Raya

Portal gosip terkini, Murai telah mengeluarkan artikel yang menyatakan Irma Hasmie telah mengesahkan dirinya kini sedang hamil dengan usia kandungan hampir masuk minggu ke-5. Ini adalah berita baik buat pasangan ini dan juga peminat mereka. Tahniah kepada Irma Hasmie dan suami. 

"Insya Allah, memang betul saya sudah mengandung. Sekarang ini pun saya agak tidak sihat dan banyak muntah-muntah. Usia kandungan saya 4 minggu dan sudah mahu masuk ke 5 minggu. Saya selalu muntah-muntah dan tidak boleh menerima makanan. Namun, doktor memberitahu bahawa ini simptom biasa. Saya berharap badan saya cukup kuat menghadapinya." -Irma-

Saturday, August 11, 2012

Macaulay Culkin : Evolusi Bintang Home Alone

Fffuuu....

Bagi sesiapa yang lahir pada tahun 90-an, pasti filem Home Alone dan Home Alone 2 mewarnai zaman kanak-kanak korang kan. Yeah, watak Kevin McCallister yang genius membuli perompak di dalam rumahnya. 

Jadi millionaire pada umur 12 tahun beb! Tapi kini menjadi mangsa dadah heroin akibat putus cinta dengan pelakon hot, Mila Kunis tak lama dulu. Dadah boleh menyebabkan seseorang itu kantol!

Friday, August 10, 2012

Rebat Tol Di 24 Lebuh Raya Sempena Aidilfitri 2012

Jadi lah dari takder...

KUALA LUMPUR: Sempena Aidilfitri, 24 lebuh raya di seluruh negara bersetuju memberi diskaun dan rebat tol antara 10 hingga 37.5 peratus selama empat hari secara berperingkat mulai 15 hingga 23 Ogos.

Menteri Kerja Raja, Datuk Seri Shaziman Abu Mansor, di sini sebentar tadi berkata, diskaun dan rebat tol itu adalah kadar tertinggi yang pernah diberikan sebelum ini. Mengenai had laju, beliau berkata semua Jalan Persekutuan had laju diturunkan daripada 90 kilometer sejam (km/j) kepada 80 km/j mulai 12 hingga 26 Ogos. 
Bagi melicinkan lalu lintas, semua kerja penyelenggaraan Jalan Persekutuan dan lebuh raya dihentikan sementara.

Sempena sambutan Hari Kemerdekaan, dua lebuh raya menawarkan tol percuma dan 22 lagi memberi diskaun dan rebat antara 10 hingga 30 peratus. - Berita Harian-

Idea Yang Bernas Dari BERNAS

Ahmad, dapat duit raya...

Ingatlah pada insan yang serba kekurangan dalam kesibukan kita menghadapi persiapan raya. Tak payah dialog panjang-panjang pun dah mampu mengusik jiwa. Sentiasa bersyukur seadanya...Sememangnya idea yang BERNAS.

Thursday, August 9, 2012

Wednesday, August 8, 2012

Koleksi Lagu Raya Sepanjang Zaman

Portal muat-turun DDMF telah memudahkan anda untuk download beratus lagu raya kegemaran korang semua. Jangan tunggu raya baru nak download, jangan menyesal nanti. Selera pun lain-lain kan. Yang pasti lagu raya evergreen menjadi pilihan. Moga sambutan Raya Aidilfitri akan datang meriah ye korang.


V.A - Ceria Aidilfitri (1997)
1. Various Artists - Takbir Hari Raya (1:00)
2. P. Ramlee - Dendang Perantau (2:41)
3. Saloma - Selamat Hari Raya (2:36)
4. Sanisah Huri - Aidil Fitri (3:40)
5. Black Dog - Cahaya Aidil Fitri (3:43)
6. Sharifah Aini - Suasana Hari Raya (2:23)
7. Aman Shah - Kepulangan Yang Dinanti (3:44)
8. Krisya - Satu Hari Dihari Raya (3:45)
9. Sudirman - Dari Jauh Ku Pohon Maaf (3:45)
10. Rahim Maarof - Kepulangan Abadi (5:38)
11. Fazidah Joned - Selamat Hari Raya (2:35)
12. Ahmad Jais - Selamat Hari Raya (2:32)
13. Rafeah Buang - Bila Takbir Bergema (2:40)
14. D.J.Dave - Menjelang Hari Raya (3:23)
15. Halil Chik & Trio Manja - Lenggang Mak Limah (3:23)
16. Uji Rashid & Hail Amir - Seloka Hari Raya (2:57)
17. Rahimah Rahim - Selamat Berhari Raya (3:30)
18. Khairil Johari Johar - Sepasang Kurung Biru (4:16)
19. Sheila Majid - Hari Mulia (4:23)

Download Link
MediaFire / Jumbofiles / Rapidshare

Usain Bolt - Fakta Ringkas Manusia Terpantas

Thunderbolt

Dilahirkan pada 21 Ogos 1986, Usain St. Leo Bolt aka Usain Bolt, pelari pecut dari Jamaica yang boleh dianggap legenda telah merangkul emas dalam acara 100 meter pecut dengan mencatatkan masa 9.63 saat tempoh hari. Beza 0.03 saat dari rekod terdahulu di Olimpik Beijing 2008. Tetapi masa 9.58 saat kekal sebagai rekod dunia yang dicipta olehnya di Kejohanan Dunia di Berlin, Jerman.

Tahukah anda? Usain Bolt adalah atlet lelaki pertama di dunia mencatat dua rekod Olimpik secara berturut-turut seterusnya atlet pertama yang memenangi pingat emas 100m sebanyak dua kali selepas Carl Lewis pada Olimpik 1984 dan Olimpik 1988. Untuk ketahui lebih lanjut, jom kita lihat video tentang fakta ringkas budak petir ini.

Nuffnang - Interface Baru Diperkenalkan

"Complete Your Blogging Experience"

Kini nuffnang telah menaik tarafkan webnya dengan paparan baru yang lebih segar dan mesra pengguna. Bermula dari tahun 2007 sehingga kini, nuffnang sentiasa memenuhi kehendak pengguna especially bloggers. Apa pandangan korang semua?


Merdeka Video Challenge - RM10,000 Untuk Pemenang


TERKINI : Atas permintaan yang kian meningkat, pihak penganjur, KLPOS dan JASA telah memutuskan untuk mengubah TARIKH PENYERTAAN PESERTA SEHINGGA 20 OGOS 2012. Tarikh asal tempoh penyertaan pada 10 Ogos 2012.

Admin dah cuba, korang bila lagi? Pihak penganjur akan menghubungi bakal pemenang  pertandingan ini pada 5 September 2012. Hantar simple-simple je, pakai handphone pun boleh. Mana tau 10 ribu jadi duit raya tambahan untuk anak buah dan saudara mara.


Saturday, August 4, 2012

Cintakan Al-Quran, Kubur Bercahaya Hingga Ke Langit

Muhasabah...


Suatu kisah yang diceritakan dalam tazkirah ramadhan di Masjid Sultan Zainal Abidin Kuala Terengganu yang sangat mengharukan dan bisa menitis air mata. 

Seorang lelaki melewati sebuah kawasan perkuburan di suatu malam yang kelam dan sunyi. Tiba-tiba ia terpandang suatu cahaya yang terang benderang muncul dari sebuah kubur, dan terus menjulang ke langit. Dia merasa sedikit ketakutan dan berdebar.

Terpegun dan kaku melihat kejadian itu. Dia terfikir kemungkinan kubur ini adalah kubur seseorang yang sangat istimewa. Samada ia seorang waliyullah atau ulamak atau orang soleh yang istimewa kedudukannya di sisi tuhan. Diambilnya sebatang kayu lalu dipacak di atas kuburan yang bercahaya itu. 

Keesokannya lelaki itu datang lagi kekawasan perkuburan itu dengan ditemani orang kampung. Beliau ingin menyelidiki dan ingin mengetahui kubur siapakah yang sangat ajaib itu. Apakah seorang tuan guru atau waliyullah atau alim ulamak atau orang soleh yang terkenal?.

Semangat Tikus Belanda Sempena Olimpik!

Comel Comel....

Friday, August 3, 2012

Keyword Paling Popular Bulan Ini!!

Google Insight...

Salah satu tips untuk menarik pengunjung ke blog adalah mencipta satu artikel dari keyword paling popular. Carian di enjin Google Malaysia mencatatkan kenaikan keyword Olympic 2012, Olympic games 2012, Olympic London 2012 dan London 2012 sepanjang temasya ini berlangsung pada 27 Julai hingga 12 Ogos 2012. 

Cuma disini tertanya-tanya adakah ramai pengguna internet yang mencari sumber berita tentang muslim Rohingya, krisis muslim di Syria yang sedang berperang demi mematahkan kekejaman rejim Bashar al-Assad dan tak lupe juga kita berada dalam bulan Ramadan Kareem, apakah carian anda paling utama?  Sekian...


iPhone 5 Palsu Seakan Betul Dicipta!!

Apple Maniac..

Memang tidak akan habis rumours iPhone 5 baru, dah ramai pro-designer yang juga kipas-susah-mati di seluruh dunia mereka pelbagai bentuk konsep untuk iPhone 5. Dan ni antara reka bentuk paling sempurna untuk konsep iPhone 5. Pengguna Flikr, Martin Hajek berjaya mencipta kontroversi di blog-blog gadget sampai ada di antaranya tertipu dengan kesempurnaan design tersebut. Apa kata kita usha dulu gambar tu. Apa kata anda sebagai peminat gadget Apple? Cool...

Evolusi Facebook Sehingga Kini

Jangan Lupe Like Page Kami...

Akaun facebook hari ini dianggarkan memliki 955 juta pengguna aktif di seluruh dunia. Berbanding dengan twitter, ia memiliki 127 juta akaun pengguna aktif. Tapi tahukah anda, 83 juta dari 955 juta akaun facebook adalah palsu. Sesetengah pengguna mungkin memiliki sehingga 3 akaun untuk tujuan tertentu. Motif?? Boleh share di sini pendapat korang?

2005

Paparan facebook sebelum ia mula popular.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...