Friday, December 3, 2010

Trivia Hari Ini #10

  • Kucing mampu mendengar ultrabunyi. 
  • Bumi dianggarkan mempunyai berat sebanyak 6,000,000,000,000,000,000,000,000 kilogram. 
  • Ada 86,400 saat dalam sehari. 
  • Jika anda tangan kanan, anda akan cenderung mengunyah makanan di sebelah kanan. Jika anda kidal, anda akan cenderung untuk mengunyah makanan di sebelah kiri. 
  • Perempuan berkelip hampir dua kali lebih banyak lelaki. 
  • Satu perempat tulang di tubuh manusia adalah di kaki. 
  • Secara umumnya, jantung seorang lelaki berdegup lebih lambat dari perempuan. 
  • Jantung manusia berdegup lebih dari 100,000 sehari.

    P.S : Kalau jatuh cinta pandang pertama, agak2 jantung lelaki @ perempuan yang berdegup laju?
    Comments
    14 Comments
    Facebook Comments by Blogger Widgets

    14 Komen Yang Awesome:

    ayulunera said...

    patutla kalo skit gigi belah kanan,cube try makan belah kiri susah.....
    heee

    Akram Razali said...

    @ayulunera: tp kalo org kidal, x susah kan kunyah belah kanan....

    Wahida Nasution Thakhrim said...

    saya kunyah sebelah kiri walaupun saya bukan kidal..

    jantung dua2 akan berdegup laju.. he3

    .::: Princess MOMOY :::. said...

    momoy x percaya cinta pandang pertama
    sbb x tau hati budi
    MY RECENT POST: Pelaburan baru dalam AHB ?

    misSbLurRy said...

    aku tak tahu kunyah belah mana.....ahahah

    Ein Auzai'y said...

    wah bagusnyer...siap berfakta lagi...

    cik miera said...

    jntung laki la yg berdegup kncg sebab pompan ni cool..haha

    Cik SHiNJU said...

    Jantung laki ar laju degup..
    Jantung pompuan ala2 sopan jek :P

    caliph shuriken said...

    1st time dgr jantung degup ala2 sopan, hukk...

    chacha said...

    oh baru tau.....
    jntung boy kot....huhu

    zureen said...

    orang pmpuan bekelip lebih banyak sbb mata berat pakai mascara. :P

    Cempakamelati said...

    Info yang bagus.

    IklanSanaSini said...

    jantung akan terus berheni......

    eily farhana said...

    jap nak gi makan, nak try.oh betullah.org guna tgn kanan, cenderung kunyah belah kanan.ehehe =p

    Post a Comment

    Sila tinggalkan komen anda kawan-kawan.
    Maaf kalau tak sempat balas komen-komen korang semua.
    Kunjungan anda akan dibalas oleh saya :-)

    Jangan lupe like page kami di facebook. Awesome Blog

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...