Wednesday, December 15, 2010

Tingkatkan Trafik Blog Dengan Sistem Autoping

Malaysia Blogger United

          Mungkin diantara korang dah tau apa maksud 'ping' kan? Ramai blogger yang otai-otai dah terangkan sebelum ni. Blog ni apa la sangat~ ~ 

        Follower pun x sampai 500 lagi..hehe. Ok lah...kali ni saya share skit pasal autoping yang diaktifkan oleh Fanpage Malaysia Blogger United (facebook).

          Semudah ABC..dalam bahasa mudahnya, autoping akan di'post'kan ke fanpage berikut selepas korang publish entri terbaru. Kalo nak join, kena la letak dahulu banner seperti di atas di dalam blog masing-masing. 

         Tapi make sure login dahulu akaun facebook dan sila ke link " Nak tak blog korang di RSS kan (auto post/ping) di Fanpage Malaysia Blogger United?? "

        Jika anda berminat, 'like' fanpage tersebut dan inform kepada admin di ruang komen bahawa korang sudah letakkan banner MBU di blog. 

        Sebenarnya benda ni sama dengan aps RSS Grafitti di facebook, cuma kita tak payah bersusah payah setting itu setting ini dan tidak menyemakkan profil fb kita. Sekian...AWESOME! :)


P.S: Blog baru macam AWESOME ni kena la masuk menda-menda macam ni. Kalo tak, blog ni takde la pembacanya. You read mine and i read yours. :)
Comments
5 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

5 Komen Yang Awesome:

Hazwan Arif said...

complicated jgk ehhh

Akram said...

@Hazwan Arif: complicated ke..maybe cara penyampaian saya kot. hehe..apa yg x pahamnye?

nohfee said...

erkkk. yg code tu nk letak kt mne ye???

Akram said...

@nohfee: code banner MBU tu ke?terpulang la kt nohfee nk letak mane dalam blog...add a gadget kt design

ahsfantasy24 said...

uhuhu..
nk letak kt gadjet tu yg brat..
klw boleh mls nk semakkan sidebar~
huhuu~

Post a Comment

Sila tinggalkan komen anda kawan-kawan.
Maaf kalau tak sempat balas komen-komen korang semua.
Kunjungan anda akan dibalas oleh saya :-)

Jangan lupe like page kami di facebook. Awesome Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...