Sunday, July 8, 2012

Serius Big: Allure of The Seas (13 Photos)

Serious Big Ship

Dalam post sebelum ni, kita dah tengok infografik pasal MS Allure of the Seas kan ? Kapal persiaran berharga $1.4 billion ini merupakan antara kapal persiaran mewah yang terbesar pernah dibina. Mungkin dah ada yang dah tahu pasal kapal ni kan. Yup…dah agak lama, ia dilancarkan pada akhir tahun 2010. Sejak layan miniseries Titanic, minat pada kapal-kapal besar agak menebal. Ada duit, try buat sebuah. Haha…Semua benda yang serius besar boleh dibina jurutera sekarang. Long Live Engine!














Comments
3 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

3 Komen Yang Awesome:

AL AZRUL said...

sbelum ni yg sya thu, Oasis of the Sea pling besar, ni kapal baru ke..

Ameerul Ashraf said...

wah.. memang cantik maa...
besar giler.

Akram said...

@AL AZRUL: Oasis of the Seas kembar Allure of the Seas. Fizikal semua sama except Allure of the Seas panjang sikit 2 inci. Ukuran lebih 2 inci masa tu maybe dipengaruhi oleh suhu. Awesome right?

Post a Comment

Sila tinggalkan komen anda kawan-kawan.
Maaf kalau tak sempat balas komen-komen korang semua.
Kunjungan anda akan dibalas oleh saya :-)

Jangan lupe like page kami di facebook. Awesome Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...