Wednesday, November 24, 2010

Bila Dah Takde Keje.....


          Ha…entri kali ni khas untuk team AWESOME. Just guna buah lemon yang ada dalam peti ais korang @ beli dalam RM1 sebiji kat kdai. (Amaran keras: Beritahu ibu bapa dahulu bagi yang berumur bawah 18 tahun ke bawah). As we know, lemon sarat dengan vitamin C dan juga baik untuk kecantikan. Teruskan baca kalo nak tau.
  • Mengelupaskan kulit mati dan timbulkan kulit baru pada muka dengan membasuh kulit dengan jus lemon yang  dicampur dengan sedikit gula setiap hari.
  • Membaiki kedut-kedut rata dengan mendidihkan 1 cawan susu, 2 camca jus lemon. Biarkan larutan tu tadi sejuk pada suhu bilik, sapukan dan keringkan sebelum dilapkan.
  • Mencerahkan tompok hitam dengan menyapu jus lemon pada muka dan dibilas selepas 15 minit. Setiap hari kalo perlu.
  • Menyingkirkan kelemumur dengan mengurut kulit kepala setiap hari dengan 2 sudu besar jus lemon. Bilas dengan air.
  • Memutihkan dan membersihkan kuku dengan merendamkan ke dalam 1 cawan air suam dan perahan ½ biji lemon untuk 5 minit, kemudian digosokkan kuku dengan bahagian dalam kulit lemon tersebut.

P.S : Xde kerja cuti2 ni, bole buat punya. Muke bau lemon je nanti. He3…AWESOME
Comments
2 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

2 Komen Yang Awesome:

Siti Noraisyah said...

pasni habisla lemon2 kt kedai.. heee...^^

cHempaka dewi said...

gune garnier yg lemon!!!

Post a Comment

Sila tinggalkan komen anda kawan-kawan.
Maaf kalau tak sempat balas komen-komen korang semua.
Kunjungan anda akan dibalas oleh saya :-)

Jangan lupe like page kami di facebook. Awesome Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...