Wednesday, September 19, 2012

Monday, September 17, 2012

Aktres Innocence of Muslims Tertekan

Bantah!!


AKTRES filem mencetuskan amarah masyarakat Islam dunia, terpaksa menelan pil tidur apabila merasa dikecam dan  tidak selamat selepas protes dan pembunuhan  berlaku berikutan tersiarnya klip video Innocence of Muslims di YouTube sejak seminggu lalu.

Anna Gurji, 21, mendakwa melakonkan watak isteri muda kepada seorang lelaki bernama George, tetapi pengarahnya Nakoula Basseley atau dikenali sebagai Sam Bacile, bertindak menukarnya kepada Muhammad.

"Saya tidak tahu George ditukar kepada Muhammad. Kini saya hanya berkurung di rumah. Saya bimbang masyarakat dunia memusuhi saya kerana filem itu.

"Saya penganut Kristian Katolik, jadi mereka terfikir saya juga menentang Islam.Saya berasa dikhianati Bacile. Saya telah dikenali seluruh dunia dan jujur saya akui berasa malu apabila menonton watak itu," katanya kepada The Mail Online.

Cara Bayar Saman Paling LOL (9 Gambar)

Terlebih kreatif...

Seorang pengguna YouTube, Bacon Moose telah dikenakan saman trafik kerana melanggar lampus isyarat merah. Jadi apa yang dia lakukan? Dia membayar saman tersebut dengan menghabiskan 6 jam untuk menghasilkan 137 origami mini berbentuk khinzir daripada wang kertas 1 dolar dan dilambakkan di dalam kotak Dunkin' Donuts sebagai tanda protes. Kreatif tak bertempat...

Carian Online Selebriti Paling Berisiko 2012

Berhati-hati...


INGAT!! Carian 'free download' dan 'nude pictures' selebriti berikut adalah paling berisiko untuk maklumat peribadi korang diceroboh. Berikut adalah carian online selebriti paling berisiko sepanjang tahun 2012 di internet untuk diserang spyware, adware, spam, phishing, virus dan malware:

Free Software to Try!!

Mesti Cuba...

Hi..thanks for visiting my site. Today i would like to introduce some useful information and 100% free to download. Just in case you don't like spent money on buy original software, pirated software or just wanna try open source software. Haha..just like me. But all this site focusing on free Windows OS application only. Alright....

Sunday, September 16, 2012

Sextillion

Info...

  
‘Sextillion’ adalah ungkapan untuk penemuan bintang baru. Menurut ahli astronomi barat, wujud lebih dari 300 sextillion bintang sekarang . Tapi adakah korang tahu apa itu ‘sextillion’ ? Cubalah selongkar di entri wolframalpha sebelum ni.

Friday, September 14, 2012

Lagi Gambar Wawa Zainal Manis Bertudung

Tang lesut pipit tu...

Wawa Zainal, antara nama pelakon muda yang makin meningkat naik sekarang. Seram Sejuk, Takdir Qismah dan akan datang, Aji Noh Motor antara lakonan Wawa Zainal yang meningkatkan popularitinya dalam industri hiburan Malaysia. Lihat biodata Wawa Zainal jika anda ingin tahu serba sedikit tentangnya. Kami suka bila Wawa bertudung dan sejuk mata bila dipandang. Cuma sayangnya, biarlah bertudung bukan sahaja bila berlakon di dalam filem atau drama. Apa pendapat anda tentang Wawa Zainal? 

Kereta Terbaru Datuk Lee Chong Wei

Tahniah Dato'!!

Lee Chong Wei dikhabarkan telah membeli sebuah lagi kereta mewah iaitu Bentley Continental GT dengan nombor pendaftaran kenderaan BKQ 6. Bentley Continental GT itu berharga dalam lingkungan RM 688,000 tak termasuk cukai jalan. Duti import bersama cukai jalan di Malaysia, harganya mungkin mencecah hampir RM1,350,000 ke RM1,988,000. Kerja keras pasti ada hasilnya. 

Perbezaan iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4

iFag!!

Ogos yang lalu, kami ada menyiarkan gambar iPhone 5 palsu yang tersebar di blog-blog gadget. Kelmarin, bukan shaja iPhone 5 sahaja yang dilancarkan, malah iPod Nano, iPod Touch dan iOS 6 turut diperkenalkan. Apa pendapat anda tentang rekabentuk iPhone 5 ni? Memang sama kan dengan gambar yang pernah leak sebelum ni? 

Tim Cook mungkin tidak sehebat Steve Jobs, tetapi mustahil lah kalau model iPhone baru ni tidak diberi ciri-ciri istimewa untuk menambat hati pembeli dan pengguna tegar Apple. Boleh bungkus Apple Inc kalau iPhone 5 ini cincai dari segi operating system dan reka bentuk. Jadi, apa istimewanya tentang iPhone 5 kali ini?

Friday, September 7, 2012

Wawa Zainal Dalam Filem Aji Noh Motor

Sinopsis filem Aji Noh Motor

Filem Aji Noh Motor mengisahkan seorang abang, Aji yang sanggup melakukan apa saja demi adiknya, Noh. Hah..jangan lupa lihat 'Biodata Wawa Zainal' yang penah kami paparkan pada May lalu. 

Aji seorang lelaki yang suka merempit dan berlumba namun setiap kali Aji menang, dia hanya akan mengambil keseluruhan atau alat ganti mereka yang kalah saja. Noh pula sebaliknya apabila dia disifatkan sebagai insan yang taat dalam mengerjakan tuntutan agama meskipun dalam keadaan buta.

Aji sangat sayangkan Noh dan sanggup melakukan apa saja bagi memastikan permintaan Noh tercapai meskipun dia tidak mampu.

Rekod Perpindahan Pemain Bola Sepak Termahal Di Dunia

Rekod...


Kelab-kelab paling berharga dan terkaya dunia seperti Manchester United, Real Madrid, Barcelona, Arsenal, Bayern Munich, AC Milan, Manchester City, Chelsea dan terbaru PSG sentiasa berlumba-lumba untuk dapatkan pemain terbaik dunia dengan membelanjakan ratusan juta wang. Tetapi adakah salah seorang dari mereka boleh menjadi pemain bola sepak terbaik dunia sepanjang masa? Berikut adalah senarai 10 pemain termahal dalam sejarah bolasepak:

Thursday, September 6, 2012

Samsung Galaxy Note 10.1 Sah Rasmi Di Malaysia

Famili Galaxy Terbaru..

Samsung Malaysia secara rasminya telah pun melancarkan tablet terbaru mereka dengan sokongan S-Pen, iaitu Samsung Galaxy Note 10.1. Menurut pihak Samsung, melalui Galaxy Note 10.1, mereka mengubah daripada tablet yang sebelum ini hanya banyak digunakan untuk mengikuti trend di laman sesawang dan memuat-turun kandungan, kepada tablet yang kini mampu membuat pelbagai tugasan harian dengan mudah tidak kira sama ada anda sebagai pelajar, usahawan ataupun pekerja.

Bad Piggies Akan Dilancarkan Pada 27 September

Rovio Movio!

Rovio Entertainment, pencipta permainan smartphone paling popular Angry Birds, telah pun mengumumkan Bad Piggies ini akan dilancarkan pada Android, iOS dan juga Mac pada 27 September kelak. Ini adalah permainan yang dinantikan oleh para peminat Angry Birds seluruh dunia. Selain daripada platform tersebut, ia juga akan diperkenalkan pada Windows 8 dan juga Windows Phone.

Maharaja Lawak Mega Kembali Mengganas


Maharaja Lawak Mega kembali pada 2012!! 

Pertandingan Lawak Seantero bakal membuat anda gelak tawa dan bergembira bersama barisan pelawak terbaik 3 negara. 

Anda kini berpeluang membuat undian terbuka secara online yang akan bermula pada 5 September 2012 jam 6 petang hingga 17 September 2012 jam 12 t/hari.

Pilih di antara 3 daripada 27 peserta yang ingin mengegar pentas lawak dunia. Sedikit kelainan cuba di bawa oleh Astro kali ini.

Layari ASTRO GEMPAK dan undi pilihan anda!!

Roti Bakar Super Duper Comel (14 Gambar)

Seni Yang Comel....

Kami di sini amat meminati seni roti bakar yang serius kreatif. Pada 29 May yang lalu, kami telah paparkan seni roti bakar yang mengabdikan potret selebriti terkenal seperti Marilyn Monroe. Hari ini kami kongsikan beberapa gambar seni roti bakar yang kawaii dan anda boleh mencubanya sendiri di rumah. Di akhir post ni, kami akan tunjukkan bagaimana caranya. FYI, semua seni roti bakar ini adalah hasil ciptaan blogger dari Jepun. Cool beans... 

Ilusi Optik Senggama Minda

Oh! Ini Memang...

Ilusi optik terbaik kami lihat pada tahun ini. Memang sangat genius idea beliau.
 Brusspup - The Master Illusionist.

Tuesday, September 4, 2012

Ilustrasi Minimalis Yang Ohsem (8 Gambar)

Wordless...

Woman or Face?

Koleksi Barangan Star Wars Paling Epik!!

Koleksi Terbaik!!

Semua orang di dunia ini mempunyai wishlist atau impian sama ada untuk memenuhi minat dan hobi atau sekadar memuaskan nafsu yang tidak penah puas. Pemilik kepada koleksi barangan Star Wars paling rare, Cho Wong tahu bagaimana nak mempamerkan seluruh koleksi berharga beliau supaya anda ternganga. 

Korang pun tahu, patung figura kecil sekecil tapak tangan pun mampu mengempiskan dompet bagi kipas-susah-mati untuk mendapatkan koleksi edisi terhad Star Wars tersebut. Kami disini sememangnya tercari-cari apakah benda yang paling AWESOME sebagai wishlist terbaru untuk tahun 2013 nanti..

Monday, September 3, 2012

Potret Selebriti Dari Papan Kekunci (12 Gambar)

Kreatif!!

Pada bulan May yang lalu, kami ada paparkan seorang artis dari barat yang telah menggunakan roti bakar sebagai seni potret selebriti terkenal. Kali ini, seorang artis dari Australia, WBK telah mencipta potret selebriti terkenal dengan menggunakan papan kekunci dan mesin taip terpakai sahaja. Idea ini mula timbul apabila papan kekunci lama dibuang berjuta-juta di seluruh dunia. 

Sebenarnya, idea WBK mengabadikan potret selebriti terkenal ni bukan sahaja dengan menggunakan papan kekunci, malah beliau juga pernah menggunakan button dan alphabet sebagai kombinasi untuk karya yang AWESOME. Boleh layan karya WBK selebihnya jika follow WBK di facebook.

Saturday, September 1, 2012

Jika Pengembaraan Ke Bulan Adalah Satu Kegagalan...

Dari Arkib...


Berikut adalah salinan dari teks ucapan Presiden Amerika Syarikat (1969-1974), Richard Malhous Nixon yang bakal disampaikan dahulu jika misi Neil Amstrong dan Buzz Aldrin menemui kegagalan.

Rekod Tweet #Merdeka55 Mungkin Dihasilkan Bot

Panass!!
Firma kajian Twitter Politweet.org mempertikai rekod 3,611,323 tweet patriotik kepada perdana menteri sempena sambutan Merdeka seperti yang diumumkan kerajaan pada malam tadi.

Firma itu berkata, sebanyak 38 peratus daripada tulisan dengan label hashtag #Merdeka55 di Twitter itu mungkin dihasilkan oleh bot – perisian yang mengawal sejumlah akaun Twitter yang berlainan.

Kajian itu berdasarkan sampel daripada sebanyak 107,000 tweet yang dikumpul daripada 19,000 pengguna dalam tempoh berkenaan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...