Saturday, July 31, 2010

Jepun Bakal Mencipta Sejarah

            Korang dah try  ke 3DTV yang tengah jadi hot item sekarang kat kdai2 elektrik? Mmg "AWESOME" aku cakap. News terbaru aku terbaca tadi, Jepun telah membuat tawaran 6 juta dolar untuk edisi Piala Dunia 2022 yang mencadangkan perlawanan sebenarnya disiarkan di seluruh dunia melalui teknologi  3D hologram. Fuhh...dgn kecanggihan teknologi sekarang, aku rasa mmg takde hal la time 2022 nanti. Time tu pun aku dah berumur 32 tahun------->>>> target beli my own dream car




           Actually, Jepun plan merakam semua aksi Piala Dunia melalui kamera 200 high definition dan  ditempatkan dalam lingkaran 360 degree di sekitar stadium dan kemudian menghantarnya secara real-time ke sekitar 400 stadium di seluruh dunia. Ala..lebih kurang macam dalam movie StarWars gitu. (Hope la Malaysia tersenarai jugak) Contoh dia macam ni la, kita dok kt stadium bukit jalil tapi bole tengok live player Welkap main atas padang. Tak ke seronok tu...Personally, I admire the Japanese people’s desire to push toward the future! ( AWESOME ).

PS : What's your comment? Bole menjadi ke tak this technology?
MySpace
Comments
2 Comments
Facebook Comments by Blogger Widgets

2 Komen Yang Awesome:

timun cino said...
This comment has been removed by the author.
fromjarn said...

salam..
mmm..mmng gempak jika tngok cm tu..
bru rasa live

Post a Comment

Sila tinggalkan komen anda kawan-kawan.
Maaf kalau tak sempat balas komen-komen korang semua.
Kunjungan anda akan dibalas oleh saya :-)

Jangan lupe like page kami di facebook. Awesome Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...